Opleiding - Loopbaan en Carriere Tips

 

ondernemers opleiding, opleiding, opleidingen, hbo opleiding, hbo opleidingen, mbo opleiding, mbo opleidingen, management opleiding, management opleidingen, bbl opleiding, deeltijd opleiding, opleiding cursus, opleiding werken, avond opleiding, opleiding ondernemer, opleiding zelfstandig ondernemer, cursus, training, cursus, training, cursussen, voor opleiding, cursussen, opleiding tot,

 

CV en sollicitatie tips:


1. Een veel gemaakte fout is je CV vullen met een lijst aan functies en verantwoordelijkheden die je in je eerdere banen gehad hebt, in tegenstelling tot de specifieke dingen die je bereikt hebt die een verschil hebben gemaakt in de bedrijven waar je voor gewerkt hebt. Je kunt nooit zomaar aannemen dat de persoon die je CV aan het lezen is automatisch denkt dat je een verbetering bent voor zijn of haar bedrijf.

2. Een normale fout is niet specifiek genoeg zijn als het de vaardigheden die je bezit betreft. Je computer vaardigheden is lang niet meer genoeg. Ze zijn waarschijnlijk geïnteresseerder in de specifieke programma´s waar je bekend mee bent.

3. Haal alles dat belangrijk is uit elke bron: familie, vrienden, zakenrelaties, vroegere klasgenoten, en meer. Je moet gezien kunnen worden en je in alle situaties verplaatsen. Wees geleerd op elke manier mogelijk. Bijvoorbeeld, doe vrijwilligerswerk of tijdelijke opdrachten.

4. Verkoop jezelf in een sollicitatiegesprek. Laat de persoon weten wat je zoekt, en vraag of je hem of haar op een later tijdstip mag bellen voor hulp. Je zult verbaasd staan hoe makkelijk het is om hulp te krijgen van mensen als je eerlijk en attent.

5. Professionelen die tijdelijke werknemers aannemen. Tijdelijke opdrachten zijn niet alleen een manier om de financiële druk weg te nemen, ze zijn ook een kans om te netwerken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Probeer te zoeken naar tijdelijk werk en probeer er het beste van te maken. Je kunt misschien genoeg impact maken en een permanent contract krijgen.

6. Probeer jezelf in de schoenen van de persoon tegenover je te verplaatsen, om zo te bepalen of je de vaardigheden, persoonlijke attributen en motivatie hebt om succesvol te zijn in deze baan. Onthoud dat je die elementen van je achtergrond vaardigheden en persoonlijkheid verkoopt die een verbetering zijn voor het bedrijf.

7. De beste manier om te reageren wanneer je onder druk staat gedurende een sollicitatie is om je hoofd koel te houden. Blijf gefocust en professioneel. Het is een goede test voor je mogelijkheid om koel te blijven onder druk, wat misschien ook precies is wat de werkgever aan het doen is.

8. Je bent nooit overgekwalificeerd, de interviewer is eerder bezorgd of je daadwerkelijk interesse hebt in de baan, os je wel gemotiveerd genoeg bent om je best te doen en of je tevreden bent met een salaris dat waarschijnlijk lager is dan je gewend bent te hebben.

9. Schrijf je CV in je eigen woorden. Gebruik geen woorden die je niet . begrijpt wanneer je een CV schrijft. Werkgever haten CV´s te lezen die geen logisch verhaal zijn voor hen. Ze hebben veel liever iets simpels en logisch, wat ze wel kunnen begrijpen.

10. Presenteer jezelf en zet je beste been voor. Mensen herinneren zich wat ze het eerst en het laatst zien, dus zet de minst belangrijke informatie in het midden. Probeer een sleutelwoord of iets dergelijks te hebben in het begin en eind van je document, met een sterke inhoud.

11. Vertel fijne en bereikte verhalen. Probeer een lijst te maken van al je werkervaringen die je gehad hebt en die je kandidaatschap voor de baan verbeteren. Selecteer de beste acties die je gekozen hebt en de resultaten die je bereikt hebt.

12. Nooit te gebruiken in je CV. “Ik” om een zin mee te beginnen. De taalstijl in je CV zou specifiek, duidelijk en positief moeten zijn. Probeer de contact mogelijkheden zo makkelijk mogelijk te houden, natuurlijk moeten referenties beschikbaar blijven op een of andere manier.

13. Welk CV formaat kan ik gebruiken? De meest gebruikte formaten zijn de chronologische en de functionele. Een chronologisch CV is vooral gebruikt en geprefereerd bij aannemers en interviewers. Een functioneel CV richt zijn aandacht vooral op de dingen die je bereikt hebt en wordt steeds vaker met succes gebruikt wanneer je van baan wisselt.

14. Lieg niet! Vertel de waarheid over je studie en ervaringen. Aan de andere kant, vertel niet alles, daar zul je spijt van krijgen. Ware verhalen van professionals over hun verleden werkervaringen zijn niet positief als blijkt dat een gedeelte ervan gebaseerd zij op leugens.

15. Weet met wie je te maken hebt! Waarom zouden ze jou inhuren? Communiceer de informatie die nodig is voor hen en welke belangrijk is voor de baan. Maar wees voorzichtig met je terminologie; probeer niet zo informeel tegen de persoon tegenover je te spreken, houdt altijd een professionele afstand.

16. Vraag naar feedback over je CV. Vraag of je CV communiceert wat je wou dat het deed. Verdedigd je CV dat jij gekwalificeerd bent voor de baan? Laat het de benodigdheden zien voor een baan waar jij achter aan zit?

17. Een element van je baan zoektocht is je CV. Het is slechts 1 deel van je strategie. Echte communicatie en telefoon interacties zullen verder laten zien dat je de kwalificaties hebt voor een baan of niet. Wees voorbereid om meer details te geven. Geef de bal aan hun, dat is een sleutelgebeurtenis!

18. Verwijder alle typfouten en grammaticale fouten uit je CV. Zorg ervoor dat je iemand hebt die je document nakijkt, het liefst iemand die op details let. Zelfs de kleinste fout zou je CV kunnen afschrijven.

19. Vertel de werkgever wanneer hij je nodig heeft. Focus op het belichten van dingen die je bereikt hebt die de aandacht trekken van werkgevers die CV´s lezen en zichzelf afvragen: “Wat kan deze kandidaat voor me doen?” Onthoud dat het sollicitatiegesprek het doel is.

20. Een eerste indruk is belangrijk. Gemiddeld gezien, spenderen werkgevers een korte tijd met het scannen van elke CV. De meeste werkgevers zijn bezorgder over dingen men bereikt heeft in zijn of haar carrière dan in opleiding. Plaats de meest interessante feiten over jezelf vooraan.

21. Gebruik bruikbare sleutelwoorden. Om je ervaringen en vaardigheden te omschrijven, zoals werken in een team, communicatie, deadlines nakomen, presteren onder druk, enzovoort, moet je je richten op deze sleutelwoorden en anderen passen bij de baan die je zoekt.

22. Gebruik professioneel taalgebruik. Probeer zo professioneel mogelijk te zijn om je bekendheid met de zakenwereld te laten zien en om te laten zien dat je een echte professional kunt zijn naar je toekomstige werkgever. Ga echter niet zo ver dat je moeilijk te begrijpen bent.

23. Beschrijf jezelf als een actief persoon die veel bereikt heeft, maar niet alles. Beschrijf jezelf als een intelligente en capabele persoon die een meerwaarde is voor je toekomstige werkgever.

24. Belicht al je sleutelvaardigheden. Hoewel de meeste formaten mensen leiden tot het gebruik van een bepaalde stijl in hun tekst, mag je wel hoofdletters, quote tekens, zelfs asterisken gebruiken om belangrijke woorden of titels aandacht te geven.

25. CV informatie, terwijl elektronische CV´s meer mogen zijn dan de 1 of 2 pagina´s van een papieren CV, zouden niet meer moeten zijn dan 2 pagina´s, als je problemen hebt met alles passend te krijgen, gebruik dan een kleiner lettertype of verbreed je marges.

26. Plaats alleen recente informatie in je cv. Een normale regel is dat je je werkervaringen van de laatste 10 jaar laat zien. Als ze je vragen naar eerdere ervaringen, kun je ze dat vertellen, maar het is niet verplicht om in je CV te zetten.

27. Wees georganiseerd. Als het bedrijf wat extra informatie wil en je ervaringen wilt herzien, kunnen werkgevers ook aan je cv zien of je georganiseerd bent of niet.

28. Communiceer. Vermijd het spreken in een te nette taal. Alleen is goed communiceren wel erg belangrijk. In andere woorden, probeer niet je nieuwe werkgevers te imponeren met je grote woordenschat. Gebruik woorden die iedereen kan gebruiken.

29. Zet geen salarisinformatie in je CV. Maak nooit een referentie naar je salaris in je CV. Het ziet er raar en stom uit. Praat over je potentiële salaris wanneer je klaar bent met spreken over de baan en wanneer ze je een baan willen aanbieden.

30. Vermijd onzekere onderwerpen. Probeer vragen over persoonlijke informatie zoals ras, religie, burgerlijke staat, leeftijd en politieke voorkeur te vermijden. In bijna alle gevallen is het voor de werkgever illegaal om je op basis van deze zaken niet aan te nemen.

31. Wees eerlijk. Liegen of overdrijven over je vaardigheden zullen altijd terug komen. Omdat je werkgevers normaal gesproken serieuze kandidaten nakijken, zul je elk detail niet willen achterhouden, als dat nodig is.

32. Verkoop jezelf. Onderschat je eigen sterktes en ervaring niet. Verkoop jezelf in het best mogelijke licht. Vaardigheden die vanzelf komen zouden belicht moeten worden met veel ervaringen in het verleden die bewijs hiervoor zijn.

33. Schrijf je eigen CV. Wees persoonlijk, maar professioneel. Maak zelf een CV, als je niemand in de buurt hebt die je kan helpen, aarzel dan niet om een CV te maken die geheel op jou gepersonaliseerd is.

34. Persoonlijke eigenschappen. Zal de werkgever dit belangrijk vinden? Als je besluit om je persoonlijke eigenschappen toe te voegen, zorg er dan voor dat ze gepast zijn bij de positie die je graag hebben wilt.

35. Laat zien dat je consistent bent. Denk na over een functionele CV, welke je persoonlijke vaardigheden en dingen laat zien je bereikt hebt, dan dat je over een basis CV denkt, welke laat zien wat de voortgang is van je intelligentie en ervaring.

36. Wees gebalanceerd en netjes. De effectieve CV is gebalanceerd, netjes en visueel aanspreekbaar. Verdeel secties duidelijk en breng titels naar voren. Laat genoeg witte ruimte tussen secties voor makkelijk lezen.

37. Blijf bij normale titels. Gebruik normale titels als: Objectief, Ervaring, Werkervaring, Werkgeschiedenis, Vaardigheden, Samenvatting, Samenvatting van Kwalificaties, Bereikte zaken, Sterktes, Opleiding, Professionele affectie, Publicaties, Vergunningen en Certificaten, Persoonlijk, Additioneel en Referenties.

38. Wees positief. Verwijder elke negatieve opmerking die opgenomen is on je CV, vooral als het aankomt op vorige werkervaringen. Laat een positieve, ik-kan-het houding zien.

39. Denk aan job hoppen als een carrière strategie. Bij hetzelfde bedrijf jaren achter elkaar blijven was altijd het meest gebruikte carrièreplan. Dat is tegenwoordig ietwat riskant denken geworden. Bedrijven hebben laten zien dat je laten vallen, je divisie verkopen of je baan uitbesteden als het hun helpt om meer winst te maken of een betere concurrentieplek kunnen krijgen.

40. Ga job hoppen. De beste strategie voor de banenmarkt is niet voor jaren bij hetzelfde bedrijf blijven, wat vroeger het normaalste carrièreplan was. Dat is riskant in de banenmarkt van vandaag. Bedrijven willen een betere concurrentiepositie hebben in de markt, dus willen ze nieuwe kennis van andere bedrijven aantrekken.

41. Neem een baan in het juiste bedrijf en de juiste branche. Er zijn vele branches die werktekort ondervinden. Bedrijven in het gebied waar je in werkt zijn doelen voor snel groeiende, progressieve bedrijven. Ga deze bedrijven zoeken, zij kunnen een verschil uitmaken.

42. Kijk altijd naar nieuwe baanmogelijkheden. Doe onderzoek naar bedrijven en de branches waar je in geïnteresseerd bent. Blijf in contact met je markt en hou je radar buiten voor nieuwe en goede mogelijkheden. Geef alles wat je hebt in je baan, zelfs als je van plan bent om snel te gaan.

43. Ga wanneer je boven aan staat. De meeste mensen maken de vergissing om hun huidige positie te verlaten wanneer het niet heel erg goed gaat, of wanneer ze hun baas niet aardig vinden, of wanneer ze uitgebrand worden. Vertrek nadat je die grote promotie of salarisverhoging hebt gekregen. Je marktwaarde zal dan veel hoger zijn.

44. Klasseer en vermarkt jezelf. Denk over jezelf zoals bedrijven over producten nadenken die ze op de markt introduceren. Vraag jezelf af wat je moet doen om jezelf voor succes te positioneren. Wacht niet af voor bedrijven om naar jou toe te komen.

45. Stuur een baanvoorstel met een CV. Presenteer jezelf niet in de oude, conventionele manier. Maak een verschil door een voorstel te geven die vertelt wat je eventuele werkgever van jou kan verwachten en hoe jij kan helpen hun visie te verwezenlijken.

46. Goede interviews winnen goede banen. Maak een afspraak voor een interview op het tijdstip van de dag dat je op je best bent. Neem vroegere prijzen en aanbevelingen met je mee. Laat de “wat gaat het bedrijf voor mij doen” houding zitten. Belangrijker is, laat jezelf zien en laat zien hoe je waarde in het bedrijf ka brengen met passie.

47. Grotere salarisverhogingen krijgen. Denk aan job hoppen als een carrièreplan. Bij hetzelfde bedrijf jaren achter elkaar blijven was altijd het meest gebruikte carrièreplan.

48. Blijf niet te lang bij hetzelfde bedrijf. Dat is tegenwoordig ietwat riskant denken geworden. Bedrijven hebben laten zien dat je laten vallen, je divisie verkopen of je baan uitbesteden als het hun helpt om meer winst te maken of een betere concurrentieplek kunnen krijgen.

49. Kijk uit naar nieuwe mogelijkheden. Kijk altijd in de straat. Blijf in aanraking met je markt en houd je radar uit voor nieuwe en goede mogelijkheden. Wacht niet te lang, het kan je enige kans zijn. Als iets voorbij komt, volg dan je gevoel in plaats van het geld.

50. Verwissel van baan wanneer je bovenaan staat. De meeste mensen maken de fout om te lang bij hetzelfde bedrijf te blijven wanneer ze bovenaan staan. Onthoud, wat omhoog gaat, moet ook weer naar beneden. Vertrek nadat je een grote promotie gemaakt hebt.

51. Vooruit komen in je carrière kan een heleboel hard werk zijn. Maar met de juiste voorbereidingen kan de verandering een heel stuk makkelijker gaan. Gebruik de volgende tips als een uitlijning voor je volgende carrièrestap. Heb gewoon een plan. Bepaal je toekomstdoelen. Wat wil je bereiken?

52. Aarzel niet. Het maakt niet uit hoe getalenteerd je bent, je moet nog steeds door het proces van interviews en de proefperiode. Neem een aantal maanden voor dit proces in gedachten. Een heleboel mensen denken dat het makkelijk is, maar dit is het niet. Neem je tijd en zult de juiste plaats vinden.

53. Heb contact met je netwerk. Contacteer vroegere collega´s, managers, leden van professionele organisaties, aannemers en academische plaatsbedrijven. Verzamel je referenties. Daar zouden vroegere managers, klanten en wie dan ook die iets weet van de kwaliteit van je werk.

54. Neem vooruitgang met je huidige werknemer in ogenschouw. De meeste banen ondergaan significante veranderingen, vooral na het eerste jaar. Maak je professionele doelen duidelijk naar je meerdere. Definieer wat vooruitgang betekent voor je en wat je verwacht van het bedrijf. Blijf jezelf verbeteren.

55. Als het tijd is om door te gaan. Of je positie nu in gevaar is, je carrière niet meer vooruit gaat, of wanneer je gewoon toe bent aan verandering, het volgende zal je helpen met je verandering:

a. Strategieën voor het maken van een verandering, deel 1:
Koop regelmatig lokale kranten, woon banenbeurzen bij, houd je persoonlijke en professionele contacten bij, gebruik uitzendbedrijven; gebruik het internet, hou al je bronnen geïnformeerd van waar je bent en wat je aan het doen bent; probeer dubbele moeite te vermijden.

b. Strategieën voor het maken van een verandering, deel 2:
Ontwerp een sterke, goed georganiseerde CV en bedankbrief. Dit zal een blijvende indruk

c. Strategieën voor het maken van een verandering, deel 3:
Het interview, het bedrijf en de salarisonderhandelingen zijn de sleutel tot een soepele sollicitatie en het proces van een baan aangeboden te krijgen. Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over het bedrijf waar je een gesprek mee hebt. Probeer de lokale bibliotheek samen met het bekijken van de website van het bedrijf. Probeer ook eens iemand te spreken die meer bekend is met het bedrijf. Een aannemer weet meestal een heleboel over een klant. Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter je het doet.

56. Wat te doen. Wanneer er niets aan de hand is in je zoektocht, onthoud dan altijd de drie R´en en doe het volgende:

- Re-post: Zet je CV nogmaals online
- Re-examine: Bekijk je CV nog eens en verander hem zonodig
- Redouble: Verdubbel je algemene moeite

 

ondernemers opleiding, opleiding, opleidingen, hbo opleiding, hbo opleidingen, mbo opleiding, mbo opleidingen, management opleiding, management opleidingen, bbl opleiding, deeltijd opleiding, opleiding cursus, opleiding werken, avond opleiding, opleiding ondernemer, opleiding zelfstandig ondernemer, cursus, training, cursus, training, cursussen, voor opleiding, cursussen, opleiding tot,

 

 

Zoekwoorden Voor Opleidingen

 1 jarige opleiding 1 jarige opleidingen aka opleiding alle mbo opleidingen avond opleiding avond opleidingen baan opleiding bachelor opleiding bbl opleiding betaalde opleiding betaalde opleidingen boa opleiding computer opleiding creatieve opleidingen de opleiding deeltijd opleiding dirksen opleidingen docenten opleiding duaal opleidingen duale opleidingen elsevier opleiding erkende opleidingen evv opleiding film opleiding game opleiding genoten opleiding gratis opleiding havo opleiding havo opleidingen hbo opleiding hbo opleidingen hbo opleidingen amsterdam horeca opleiding hotel opleiding icm opleidingen ict opleiding imko opleidingen informatica opleiding it opleiding korte opleiding korte opleidingen management opleiding management opleidingen master opleiding
mbo opleiding mbo opleidingen mts opleiding opleiding opleiding administratie opleiding arbeidsrecht opleiding arnhem opleiding autotechniek opleiding bedrijfskunde opleiding belgie opleiding bestuurskunde opleiding bloemist opleiding bouwkunde opleiding cameraman opleiding communicatie opleiding criminologie opleiding cursus opleiding den bosch opleiding dierverzorging opleiding docent opleiding economie opleiding eindhoven opleiding engels opleiding enschede opleiding ergotherapie opleiding etaleur opleiding fysiotherapie opleiding gezondheidszorg opleiding groningen opleiding handel opleiding hovenier opleiding journalistiek opleiding kapster opleiding keuze opleiding kiezen opleiding kraanmachinist opleiding leeuwarden opleiding logistiek opleiding logopedie
opleiding medisch secretaresse opleiding meubelmaker opleiding nederland opleiding nijmegen opleiding niveau 2 opleiding ondernemer opleiding onderwijs
opleiding opticien opleiding paardenhouderij opleiding praktijkopleider opleiding psychologie opleiding rechten opleiding rotterdam opleiding schoonheidsspecialiste opleiding sjd opleiding spw opleiding stewardes opleiding taxateur opleiding tilburg opleiding timmerman opleiding toerisme opleiding tot coach opleiding tot trainer opleiding trainer opleiding universiteit opleiding utrecht opleiding verpleegkunde opleiding volgen opleiding werken opleiding ziekenhuis opleiding zorg en welzijn opleiding zwolle opleidingen opleidingen cursusse opleidingen in amsterdam opleidingen in rotterdam opleidingen psychologie opleidingen techniek opleidingen tilburg particuliere opleiding particuliere opleidingen post hbo opleiding post hbo opleidingen producer opleiding
rc opleiding roc opleiding schoevers opleidingen schriftelijke opleiding secretaresse opleidingen spd opleiding stewardess opleiding techniek opleiding technische opleiding technische opleidingen thuis opleidingen toerisme opleidingen toeristische opleiding vacature opleiding vapro opleiding versnelde opleiding vmbo opleiding vwo opleiding welke opleiding werk en opleiding werk opleiding wo opleiding wo opleidingen 

Zoekwoorden Voor Management Opleidingen

1 management account management active management application management art management art of management business continuity management business management business manager business unit manager case management change management communication manager computer management continuity management corporate performance management cost management crisis management cross cultural management crowd management cycle manager d management demand management domain management energy management environmental management file management financial management financial services management general management health management hr management human resource management human resources management ict management innovation management interim management interim manager international business and management international business management inventory management issue management knowledge management management management accounting management book management books management buy in management by objectives management coaching management consultancy management consultant management consultants management consulting management dashboard management development management drives management executive management forum management game management info management information system management information systems management of change management opleiding management opleidingen management review management scope management search management site management skills management solutions management studies management team management training management trends marketing management media management middle management miss management mode management model management music management one management operational manager operations management order management people management people manager performance management photo management portfolio management print management pro management proces management process management process manager product management project management quality management relationship management report manager requirement management requirements management resource management retail management right management risk management self management senior management software asset management software management stakeholder management strategic management supply chain management supply chain manager supply management system management technical management technology management terra management the management tourism management trade management transport management treasury management value based management value management vendor management


Veel geld verdienen, Makkelijk geld verdienen, Thuiswerk Vacatures, Werken vanuit huis, Ondernemen vanuit huis, Thuiswerk Vacatures Voor Moeders, Thuiswerk Vacatures Voor Huisvrouwen