10-12-2008 15:48

Thuiswerken Is De Toekomst

Thuiswerken is de toekomst voor werknemer en werkgever!

Thuiswerken gaat gouden toekomst tegemoet

HAARLEM - Nederland loopt in Europa voorop op het gebied van telewerken. Toch doen de meeste Nederlandse bedrijven nog niet mee aan deze nieuwe trend, of bieden minimale mogelijkheden aan. Vakbond FNV wil daar verandering in brengen. "Telewerken maakt het werk van leidinggevenden zwaarder."

"Ik ken een ict-bedrijf dat vanwege een tekort aan personeel thuiswerken aanbood. Het gevolg was echter dat personeel er misbruik van gingen maken. Als iemand gebeld werd voor een klus, dan was die net bezig om z'n keuken te verbouwen." Pascalle Peters heeft onderzoek gedaan naar thuis werken. In het Nederlands Dagblad zegt ze dan ook dat vertrouwen alleen niet genoeg is. "Het gaat om vertrouwen en controle tegelijk."

Vertrouwen in Thuiswerken
Telewerken vraagt een andere houding van zowel managers als hun werknemers. Voor de leidinggevenden betekent dit dat hun werk zwaarder wordt door thuiswerkers. "Die kunnen niet meer zien hoe het gaat met een werknemer." Dat stelt directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland. Bij dit softwarebedrijf is meestal slechts een derde van de werkplekken bezet. Volgens Wilna Wind van de FNV is dat een kwestie van goed vertrouwen en goede afspraken maken over het werk dat er moet gebeuren.

Toekomst van Thuiswerken
Ondanks het wantrouwen en de mogelijke nadelen, gaat thuiswerken een gouden toekomst tegemoet, zeggen deskundingen. Zolang de files blijven en arbeidsmarkt krap is, zullen werkgevers eerder geneigd zijn hun personeel thuis te laten werken.

Maar het kan ook te ver doorschieten. "Ik geloof niet in 100 procent thuis werken", zegt Rinsema. "Je hebt iets bij een bedrijf. Als je enkel thuis je doelstellingen haalt, kun je net zo makkelijk bij een ander bedrijf werken. Het verloop van personeel is dan groter."

Ook het contact met collega's is belangrijk. "Je moet daarvoor uitkijken. Er is meer dan het werk op zich. Daarom plannen wij na een vergadering extra sociale momenten in, om met elkaar te borrelen. Wij hebben eens een sociobioloog over de vloer gehad. Die zei: 'Mensen moeten elkaar zien, en misschien wel ruiken."
Bron: MT.nl

—————

Terug


Gesponsorde links

Snel direct thuiswerk!

Wij hebben de leukste thuisjobs bij de bedrijven!
meer thuiswerk...

Bijverdienen Met Thuiswerken?

Ontdek direct al mijn geheimen Pas dit toe en verdien direct geld!
meer thuiswerk...

Verdien NU Tot € 3.700,- p/m

Tips van succesvolle ondernemers en thuiswerkers
meer thuiswerk...

Thuiswerk Vacatures Inpakwerk

Kies uit meer dan 300.000 banen! Vind nu je droombaan online!
meer thuiswerk...

Eerlijk Thuiswerk!

Vul Enquestes in en verdien per ingevulde enquete...
meer thuiswerk...

Thuiswerk Banen HIER!

Vind Hier THUISWERK Vacatures Online! Parttime en Fulltime
meer thuiswerk...

Extra €€€€ Verdienen

Verdien NU extra GELD vanuit huis! Wordt NU Parttime Thuiswerker!
meer thuiswerk...

Betrouwbaar THUISWERK!

Start vandaag met thuiswerken! Inpakken, Sorteren, Administratief, Telefoon...
meer thuiswerk...Veel geld verdienen, Makkelijk geld verdienen, Thuiswerk Vacatures, Werken vanuit huis, Ondernemen vanuit huis, Thuiswerk Vacatures Voor Moeders, Thuiswerk Vacatures Voor Huisvrouwen