01-12-2008 21:51

Thuiswerken in CAO's Vastleggen

 

CNV voorzitter is heel erg enthousiast over het werkgeversvoorstel om thuiswerken in het CAO's vast te leggen. Dan waarschuwt hij dat er meer nodig is om meer mensen op een efficiente en effectieve manier aan het werk te houden. Thuiswerk de probleem oplosser?

“Werkgevers laten kansen liggen door onvoldoende rekening te houden met werknemers die werk combineren met een gezin of mantelzorg. Het belang van werkgevers en werknemers gaat verder dan filebestrijding,” aldus de CNV voorzitter.

Bereikbaarheid van bedrijven
De CNV voorzitter begrijpt de zorgen van werkgevers over de bereikbaarheid van bedrijven. In de CAO voorstellen van de werknemers mist men gerichte voorstellen om dat probleem op een correcte manier aan te pakken. Thuiswerken kan voor vele werknemers een manier zijn om werk en zorgtaken beter op elkaar af te stemmen maar dit geldt lang niet voor iedere werknemer. Volgens het CNV zijn aanvullende afspraken over kraam- en zwangerschapsverlof en aangepaste werktijden in CAO's minstens zo belangrijk. De CNV voorzitter erkent dat de afspraken meer flexibiliteit vragen van werkgevers naar werknemers toe.

Verleidden om meer te werken
Volgends de CNV Voorzitter moet de overheid mensen actiever gaan verleiden om meer uren te werken. Gelijke vergoedingen voor formele en informele kinderopvang, het stimuleren van opvang voor kinderen van 12 tot 16 jaar en een levensloopstorting van 10.000 euro bij de geboorte van een kind maken het, volgens de CNV-voorzitter, werknemers gemakkelijker te blijven werken.

Jaarlijkse uren norm
CNV voorzitter verwacht dat het werkgeversvoorstel om de arbeidsduurverkorting af te schaffen en de invoering van een 'jaarurennorm' het tekort aan personeel alleen maar groter zullen maken. Volgens die norm kunnen namelijk werknemers op drukke dagen langer worden ingeroosterd zonder dat ze recht hebben op een toeslag. De extra werktijd compenseren ze dan op de minder drukke dagen.

—————

Terug


Gesponsorde links

Snel direct thuiswerk!

Wij hebben de leukste thuisjobs bij de bedrijven!
meer thuiswerk...

Bijverdienen Met Thuiswerken?

Ontdek direct al mijn geheimen Pas dit toe en verdien direct geld!
meer thuiswerk...

Verdien NU Tot € 3.700,- p/m

Tips van succesvolle ondernemers en thuiswerkers
meer thuiswerk...

Thuiswerk Vacatures Inpakwerk

Kies uit meer dan 300.000 banen! Vind nu je droombaan online!
meer thuiswerk...

Eerlijk Thuiswerk!

Vul Enquestes in en verdien per ingevulde enquete...
meer thuiswerk...

Thuiswerk Banen HIER!

Vind Hier THUISWERK Vacatures Online! Parttime en Fulltime
meer thuiswerk...

Extra €€€€ Verdienen

Verdien NU extra GELD vanuit huis! Wordt NU Parttime Thuiswerker!
meer thuiswerk...

Betrouwbaar THUISWERK!

Start vandaag met thuiswerken! Inpakken, Sorteren, Administratief, Telefoon...
meer thuiswerk...Veel geld verdienen, Makkelijk geld verdienen, Thuiswerk Vacatures, Werken vanuit huis, Ondernemen vanuit huis, Thuiswerk Vacatures Voor Moeders, Thuiswerk Vacatures Voor Huisvrouwen