29-11-2008 08:55

Ondernemer(s) in Nederland


Definitie Zelfstandig Ondernemer
Laten we eerst beginnen met een korte omschrijving van "Een zelfstandig ondernemer". Een Zelfstandige Ondernemer is volgens de definitie van de Belastingdienst iemand die ten minste 1255 uur op jaarbasis bezig is met zijn bedrijf. Oftewel 3 dagen in de week werken aan je onderneming. Doe je dit niet dan ben je geen zelfstandige ondernemer voor de Belastingdienst. Daarnaast ben je verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en je dient een BTW-nummer aan te vragen.

 

Nederland Goed Ondernemers Klimaat

In Nederland is zien we een continue groei van het aantal ondernemers in de jaren. Het aantal ondernemers in Nederland is momenteel zo’n 966.700 ondernemers; in persentages is dit ongeveer 11procent van de Nederlandse bevolking. Wanneer we kijken naar de tien andere economisch belangrijke landen dan neemt Nederland een duidelijk gedeelde derde plaats in. Dit gegeven blijkt uit een internationale benchmark van het EIM (Onderzoek voor Bedrijf en Beleid). Wat betreft bedrijvendynamiek in Nederland en het aantal snelgroeiende bedrijven scoort Nederland echter niet hoger dan het gemiddelde. Nederland stond namelijk 10 jaar geleden nog op de zesde plaats. Bron: Eim

 

Opwaartse Vertrouwen in Nederlandse Economie onder Ondernemers

In het eerst half jaar van 2007 is het vertrouwen in de economie onder ondernemers in het MKB verder toegenomen. Het aantal ondernemers dat zegt vertrouwen te hebben in de Nederlandse economie is dit jaar met 6% gestegen naar 91 procent. Sinds 2004 is het ondernemersvertrouwen ieder jaar toegenomen. Dit vertrouwen uit zich ook in een explosieve groei van startende ondernemers.

In 2006 zijn meer dan 90.000 mensen een onderneming gestart. Dit betekend een groei van 12% ten opzichte van 2005. In het verleden is het aantal startende ondernemers nog nooit zo hoog geweest.

  • Bijna 19 procent van alle startende ondernemingen (zeventienduizend bedrijven) komt voor de rekening van ondernemers van buitenlandse origine. Polen, Turken en Surinamers vormen de top drie van buitenlandse startende ondernemers. De explosieve groei komt voor de rekening van de Poolse bouwbedrijven.
  • Het aantal startende en ondernemende vrouwen is gestabiliseerd. Bijna 1 op de 3 van de ondernemingen werd in 2007 gestart door een vrouw. In 2000 was dit slechts 1 op de 4. Bron: KvK en EIM. Zie rapport van de Kamer van Koophandel.

 

—————

TerugOnderneming Starten

Gesponsorde links

Snel thuis aan het werk?

Wij hebben de leukste thuisjobs bij de bedrijven!
meer thuiswerk...

Verdienen Met Thuiswerk?

Ontdek direct al mijn geheimen Pas dit toe en verdien direct geld!
meer thuiswerk...

Verdien Tot € 5.000,- p/m

Tips van succesvolle ondernemers en thuiswerkers
meer thuiswerk...

Vacatures Inpakwerk

Kies uit meer dan 300.000 banen! Vind nu je droombaan online!
meer thuiswerk...

Goed Betaald Thuiswerk!

Vul Enquestes in en verdien per ingevulde enquete...
meer thuiswerk...

Thuiswerk Vacatures HIER!

Vind Hier THUISWERK Vacatures Online! Parttime en Fulltime
meer thuiswerk...

Extra Geld Verdienen

Verdien NU extra GELD vanuit huis! Wordt NU Parttime Thuiswerker!
meer thuiswerk...

Betrouwbaar THUISWERK!

Start vandaag met thuiswerken! Inpakken, Sorteren, Administratief, Telefoon...
meer thuiswerk...Veel geld verdienen, Makkelijk geld verdienen, Thuiswerk Vacatures, Werken vanuit huis, Ondernemen vanuit huis, Thuiswerk Vacatures Voor Moeders, Thuiswerk Vacatures Voor Huisvrouwen